Plavci Linie radosti zazářili na závodech v Přerově

21.04.2016 14:25

Plavci Linie radosti zazářili na závodech v Přerově

 

Ve středu 6. 4. 2016 se plavci Linie radosti účastnili Mistrovství Moravy a Slezska v Přerově v kategorii B. Tato kategorie seskupuje sportovce s mentálním postižením se základní výkonností. Tyto závody jsou generálkou na Mistrovství České republiky v Liberci.

Na těchto regionálních závodech se ukázalo, že naši členové v průběhu roku poctivě trénovali na Plaveckém školním bazénu při ZŠ Jiřího z Poděbrad pod dohledem zkušeného trenéra Pavla Gazdy. Závodníci Linie radosti vylovili z plaveckého bazénu celkem pět medailí.

Nejúspěšnější plavkyní našeho týmu byla Kateřina Palánová, vybojovala zlatou medaili na 50 m a 100 m volným způsobem. Velký úspěch zaznamenal také Ivan Smutek, který získal zlatou medaili v závodě 100 m prsa a na vzdálenost 50 m totožným stylem přidal ještě bronzovou medaili. Pátou medaili získal pro náš klub na 50 m znak Václav Konvička, který doplaval jako druhý.

Nezbývá než si přát, aby naši závodníci zopakovali svůj úspěch také na celorepublikové úrovni v Liberci 22. 4. a 23. 4. 2016.

V letošním roce přispěl na celoroční fungování Sportovního klubu Linie radosti Moravskoslezský kraj v rámci programu Podpora sportu v Moravskoslezském kraji pro rok 2016 a také město Frýdek-Místek prostřednictvím svého programu „Podpora a rozvoj sportu v městě Frýdek-Místek v roce 2016.“